Πίνακας Ελέγχου

Υψηλή Αντίθεση
Διαβάθμιση Γκρι
Μέγεθος Γραμμάτων
Γραμματοσειρά Δυσλεκτικών
Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Μηχάνημα ανάνηψης νεογνών και  υπερηχομοτομογράφο σύγχρονης τεχνολογίας για την Μαιευτική Κλινική του ΓΝΛ παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Μηχάνημα ανάνηψης νεογνών και  υπερηχομοτομογράφο σύγχρονης τεχνολογίας για την Μαιευτική Κλινική του ΓΝΛ παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021


 

Κ. Αγοραστός: «Θέλουμε μια ισχυρή κρατική υγεία και ένα σύγχρονο ΕΣΥ»

 

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας   στηρίζει και συνεχίζει να στηρίζει τον εκσυγχρονισμό των Νοσοκομείων και την αναβάθμιση  της κρατικής υγείας και του ΕΣΥ δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, από τη  Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου παρέδωσε  ένα σύγχρονο μηχάνημα ανάνηψης νεογνών και ένα έγχρωμο υπερηχομοτομογράφο σύγχρονης τεχνολογίας . Πρόκειται για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που δεν υπήρχε στη διάθεση της Κλινικής,  οδηγεί σε  ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τις οικογένειες της Θεσσαλίας και αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας καθ όλη τη διάρκεια της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης. Ο νέος εξοπλισμός  της Μαιευτικής Κλινικής του ΓΝΛ, εντάσσεται  στο πλαίσιο προμήθειας μηχανημάτων συνολικού προϋπολογισμού 12,5  εκατομμυρίων   ευρώ, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με σκοπό την ενίσχυση όλων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας  για την  αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση περιστατικών Covid-19.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

 

Στέλλα Γκριτζέλη, γυναικολόγος:

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ για την προμήθεια νέου εξοπλισμού στην Κλινική μας, που αφορά μια κλίνη ανάνηψης νεογνών τελευταίας τεχνολογίας και ένα έγχρωμο υπέρηχο μαιευτικό- γυναικολογικό επίσης τελευταίας τεχνολογίας. Ευχαριστώ για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους να εξοπλίσουν την Μαιευτική Κλινική με ό,τι καλύτερο υπάρχει, για να μπορούμε να προσφέρουμε και εμείς, αντίστοιχες υπηρεσίες στις οικογένειες της Θεσσαλίας».

 

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

«Εκσυγχρονίζουμε τη Μαιευτική Κλινική του ΓΝΛ με ένα σύγχρονο μηχάνημα ανάνηψης νεογνών, που δεν υπήρχε. Ένα μηχάνημα που επιτρέπει στην Κλινική να παρέχει  υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, σώζει ζωές και δίνει τη δυνατότητα καλύτερης θεραπείας. Και αυτό γίνεται χάρη στο μεράκι, τη θέληση, το πάθος, τον εθελοντισμό και τη μεγάλη προσφορά των γιατρών μας. Εμείς τους δίνουμε τη δυνατότητα, μέσω του νέου  ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και του ευπρεπισμού του χώρου, να μπορέσουν να αποδώσουν ακόμη περισσότερο. Είναι μια απόδειξη σεβασμού απέναντί τους και μια έμπρακτη αναγνώριση για το ΕΣΥ, που το εκσυγχρονίζουμε και το αναβαθμίζουμε. Αναβαθμίζουν την κρατική υγεία. Θέλουμε μια ισχυρή κρατική υγεία για να έχουμε γερά παιδιά, για να μην χάνονται ζωές και για να μην πάει χαμένος ο κόπος και οι προσπάθειες  που καθημερινά καταβάλλουν οι γιατροί μας και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό.  Είμαστε κοντά και συνεχίζουμε να είμαστε κοντά για να εκσυγχρονίσουμε τα κρατικά Νοσοκομεία σε όλη τη Θεσσαλία».

 

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/2BMR1UR4Kys

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα