Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Ρέματα σε Άγ. Ιωάννη, Κεραμίδι, Καμάρι καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ρέματα σε Άγ. Ιωάννη, Κεραμίδι, Καμάρι καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023
 Ρέματα σε Άγ. Ιωάννη, Κεραμίδι, Καμάρι καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας



 

Νέο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το επόμενο διάστημα υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του έργου,  συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 500.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Περιλαμβάνει καθαρισμό και εκβάθυνση ρεμάτων καθώς και συντήρηση, αποκατάσταση  και  ενίσχυση αναχωμάτων με συρματοκιβώτια   στις περιοχές Άγιος  Ιωάννης, Κεραμίδι και Καμάρι.

 

 «Με σύμμαχο τη φύση και τις φυσικές διεργασίες, σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες  ξεκινά ένα νέο αντιπλημμυρικό έργο σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου που δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας  για ανθρώπινες ζωές, αγαθά, οικισμούς και καλλιέργειες και συμβάλλει στο μετριασμό των επιπτώσεων από πλημμυρικά φαινόμενα»  δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το νέο έργο

Προβλέπονται  εργασίες εντός της κοίτης των υδατορεμάτων και καθαρισμός και σταθεροποίηση των πρανών, όπου απαιτείται, είτε με χρήση μηχανικού εξοπλισμού είτε με χειρωνακτικά μέσα όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση μηχανημάτων.

Συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω χωματουργικές και τεχνικές εργασίες:

• Καθαρισμός κοίτης από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις

• Συντήρηση και αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων και πρανών

• Συντήρηση και  αποκατάσταση υφιστάμενων επενδύσεων αναχωμάτων και πρανών από συρματοκιβώτια

• Συντήρηση και  αποκατάσταση υφιστάμενων αναβαθμών από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια

• Συντήρηση και  αποκατάσταση καταστραφεισών κοιτοστρώσεων από σκυρόδεμα, ή συρματοκιβώτια

• Κοπή και απομάκρυνση μη υγιών δέντρων, τα οποία βρίσκονται στην κοίτη και τα πρανή των ρεμάτων,  όπου αυτό είναι απαραίτητο, κατόπιν σχετικής άδειας από το Δασαρχείο. Η ρίζα του δέντρου θα παραμένει στην θέση της ώστε να μην διαταραχθεί το έδαφος με εξαίρεση τις θέσεις όπου το δέντρο έχει αναπτυχθεί εντός της κοίτης οπότε η ρίζα  απομακρύνεται ώστε να μην παρεμποδίζεται η ροή των υδάτων.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα