Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Νέα αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στους Δήμους Καρδίτσας και Μουζακίου

Νέα αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στους Δήμους Καρδίτσας και Μουζακίου

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022
Νέα αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στους Δήμους Καρδίτσας και Μουζακίου
Νέο αντιπλημμυρικό έργο ξεκινά στην Π.Ε. Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε συμβάσεις  έργων συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας,  για καθαρισμούς ποταμών και συλλεκτήρων  στο Δήμο Καρδίτσας και στο Δήμο Μουζακίου.

 

«Η εμπειρία  από τα  σφοδρά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το τελευταίο διάστημα τη Θεσσαλία, οδηγεί στην κοινή  διαπίστωση ότι τα αντιπλημμυρικά  έργα της Περιφέρειας, οι υποδομές που συντηρήθηκαν, οι παρεμβάσεις που έγιναν μετά τον Ιανό,  αντέχουν και αποδίδουν» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Τα δημόσια έργα είναι μια σύνθετη μάχη δυσκολιών. Όσο συνεργαζόμαστε, σχεδιάζουμε και επενδύουμε σε αντιπλημμυρικά έργα με μεγάλη προστιθέμενη αξία,  τόσο καλύτερα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.  Στη Θεσσαλία έχουμε κατακτήσει μαζί με Δήμους και φορείς ένα υψηλό επίπεδο συνεργασίας,  με υπερκομματική ενότητα, με σεβασμό και ενδιαφέρον για τον πολίτη, που στέλνει μήνυμα συνέργειας και αποτελεσματικότητας σε όλη την Ελλάδα» προσθέτει  ο Περιφερειάρχης.

 

Το πρόγραμμα καθαρισμού στους Δήμους Καρδίτσας και Μουζακίου περιλαμβάνει εργασίες απομάκρυνσης φερτών, κλαδιών και διαφόρων προσχώσεων  σε ρέματα και αποστραγγιστικά δίκτυα, καθώς και άλλες εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την καλύτερη αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και προβλημάτων που προκύπτουν στο δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Το έργο «Καθαρισμοί ποταμών και συλλεκτήρων Π.Ε. Καρδίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, περιλαμβάνει επίσης καθαρισμούς στους Δήμους Παλαμά και Σοφάδων.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα