Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Ένας χρόνος Πανδημίας με παροχή Δωρεάν Διαδικτυακών Μαθημάτων Ανώδυνου Τοκετού

Ένας χρόνος Πανδημίας με παροχή Δωρεάν Διαδικτυακών Μαθημάτων Ανώδυνου Τοκετού

Τρίτη 01 Ιουνίου 2021
Ένας χρόνος Πανδημίας με παροχή Δωρεάν Διαδικτυακών  Μαθημάτων Ανώδυνου Τοκετού
Από την έναρξη σχεδόν της Πανδημίας Covid 19 και για λόγους Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των ιδιαίτερα ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού όπως είναι οι έγκυες, τα μαθήματα του Ανώδυνου Τοκετού ξεκίνησαν να  πραγματοποιούνται διαδικτυακά και οχι δια ζώσης, όπως άλλωστε  συνεχίζονται, μέσω Skype.

    Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μοναδικό Πανελλαδικά σε Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας και πρωτοποριακό διαδικτυακά, από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα, οργανώθηκαν από την Μαία και  Προϊσταμένη του Τμήματος κα Γεωργία Ντέλλα, 17 (δέκα επτά) ομάδες στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 286 (διακόσιες ογδόντα έξι) εγκυμονούσες.

Κάθε ομάδα παρακολουθεί 6 συνεδρίες σχετικά με τα στάδια του τοκετού, τις αναπνοές, την άσκηση της εξώθησης, την περιποίηση του βρέφους, τον θηλασμό και την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων του, καθώς επίσης και θέματα της λοχείας.

   Σε εξέλιξη βρίσκεται, ήδη, η 17η ομάδα με την συμμετοχή 21 εγκύων. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη και επιδημιολογικά επικίνδυνη   η μαζική συμμετοχή τόσων ατόμων λόγω της πανδημίας, ενώ με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν και εγκυμονούσες από περιοχές και των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων όπως της Καρδίτσας, Τρικάλων καθώς και από απομακρυσμένες περιοχές όπως χωριά του Πηλίου και της Ελασσόνας που έτσι και αλλιώς θα ήταν δύσκολη η μετάβασή τους στον χώρο της Περιφέρειας για την δια ζώσης παρακολούθηση.

  Συμμετέχουν επίσης γυναίκες που διαμένουν στην Αθήνα, Θεσ/νίκη ακόμη και σε ακριτικά νησιά καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάποιες ανάλογες ενημερώσεις. Επίσης μέσω Skype αντιμετωπίζονται συχνά προβλήματα που προκύπτουν κατά την διάρκεια του θηλασμού.

   Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να προστεθούν και επιπλέον άτομα στις ομάδες, τα οποία θα δείξουν ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στα μαθήματα.

   Πληροφορίες: Γεωργία Ντέλλα – Προϊσταμένη του Τμήματος,  Μαία-MSc Δημόσιας Υγείας. Τηλ: 2413506290-192.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα